søndag 4. desember 2011

Pepperkakebaking og bursdagsfeiring

Denne lørdagen var det pepperkakebaking som sto på tapetet. Det var Sams fadder Stine som tok seg av dette, i og med at jeg ikke er den som svinger meg med kjevla... 
Som tidligere skrevet er jeg ikke den som er bestis med noen form for bakst. 
Stine lager en utrolig god deig, helt fra bunnen av. Det imponerer stort. Hadde det vært meg som skulle ha en slik pepperkakedag så hadde det blitt en ferdigdeig fra Ikea.
Garantert.
Vi ble servert deilig risengrynsgrøt da vi kom. Ikke en sånn 5 eller 15 minutters variant, som helt sikkert jeg ville servert, men en sånn som tar laaaang tid og som smaker selvfølgelig utrolig godt!
Ikke var den brent i bunnen heller.
Som min helt sikkert ville vært, for jeg har ikke tålmodighet til å røre hele tiden... Sams første smak av risengrynsgrøten kan ikke misforstås. Han var henrykt! Skjeen som han begynte å spise så pent med (pent på hans måte) ble raskt byttet ut med hender.Det var ikke spesielt moro eller interessant å bake pepperkaker synes Sam. Det var mye morsommere å være i senga til tante Stine.


Deilige resultat!

-----

Jeg har endelig fåt kokt smokkene til Sam.
Det er litt flaut å si det, men jeg husker ikke sist jeg gjorde det. Jeg er vel ikke så nøye på det lenger heller. Jeg tenker vel at tåler han barnehagebasillene så tåler han smokker som havner overalt også.
Men nå har jeg endelig fått gjort det, og Sam fikk tilbake alle på en gang! Skal si det var stas! Han suttet på en noen sekunder og så byttet han med en annen. Han hadde en smokk i hver hånd som han trykket og klemte på.
Han er fryktelig glad i smokker. Må ha 5 i sengen, minst!
Det var en førnøyelse å se han prøvesutte alle smokkene i tur og orden.
Jeg tror jeg skal koke smokkene litt oftere.
Eller ihvertfall skylle dem.
Eller børste av dem...


 ----

Søndag ble vår flotte nevø, Jørgen, 8 år.
Som seg hør og bør var det barneselskap på lørdag (min søster er spesielt begeistret for sånne selskap), og søndag var det familiebursdag.
Og bursdager = pølser i vår familie.
Vi er glad i pølser året rundt også, vi da.

 Bursdagsbarnet som ville at gjestene skulle reise slik at han endelig kunne bygge Ninjago Ildtempel.

2 kommentarer:

  1. Åh, Anne! Tack för att du börjat blogga! Har själv stora planer om att börja efter nyår (det hade jag i och för sig när jag var i permisjon med Henny också... Så vi får väl se, hehe). Men när jag läser din blogg så känns det som om jag är nära dig igen! Så om vi inte träffas så ofta som jag skulle önska så kan vi kanske följa varandras liv på blogspot ;). Saknar dig! Joanna

    SvarSlett
  2. Klump i halsen, Joanna! Takk for innlegg, og savner seg også <3

    SvarSlett